Kurv

Kurv

Gremillet

I 1979 arvede Jean-Michel Gremillet vinmarkerne fra sin mor, og har siden udviklet Gremillet huset til det, vi kender i dag. Med hans to børns intræden i virksomheden er husets familiehistorie sikret. Anne Gremillet er husets marketing manager og Jean-Christophe Gremillet er manager for opbevarings-kældrene. 

Gremillet er et champagnehus, der bryster sig af at være et meget dynamisk hus. Det viser sig blandet andet, når en Ariane rumraket skal sende op, og der serveres gremillet til lejligheden.

“One of our oldest importers supplies our Champagne for each Ariane rocket launch.

I like this rocket idea, it fits well with our dynamism in the family.”

Gremillet’s vinmarker ligger omkring byen Aube, som er kendt for sine Pinot Noir druer og for at udvikle champagner med særligt fine bobler. Gremillet’s champagne vil derfor ofte optræde med et stort inhold af den elegante pinot noir drue. 

Gremillet bruger kun pinot noir og chardonnay druer i deres champagner. De dyrker selv pinot noir druerne på deres 40 hektar land, beliggende i Côte des Bars. Dette område har både kalk og ler i undergrunden og er derfor velegnet til pinot noir. 

De køber en del af deres chardonnay druer fra vinbønder, der primært dyrker deres druer i

Montgueux, Cramant og Béthon. Chardonnay druerne tilføjes for at give champagnen både finesse og en friskhed, som ikke kan opnåes udelukkende ved pinot noir. 

Se mere om producenten, på deres egen hjemmeside her.