Kurv

Kurv

Få mest muligt ud af din champagne

Når du har købt en eller flere flasker lækker champagne her på franskchampagne.dk, vil vi også gerne have at du får mest muligt ud af dit køb.

Vi hører ofte, at nogen har haft meget forskellige oplevelser med den samme champagne, og derfor bliver i tvivl om de overhovedet kan lide champagne. Her er forklaringen.

Der er to særligt vigtige ting, man altid skal være opmærksom på:

1) Temperatur

Drik din champagne ved den temperatur, som producenten anbefaler. Hvis du er i tvivl er den rigtige temperatur typisk mellem 8 og 12 grader celcius.

I praksis er den bedste måde at forberede champagne på at tage den fra lageret – det kan være ved stuetemperatur – og så sætte flasken i en spand med isvand og lade den stå der i ca 10 minutter før du åbner den. 

2) Hvad spiser du sammen med den.

Hvad man spiser eller drikker sammen med eller lige før man smager på champagnen har enorm betydning for, hvordan ens smagssans opfatter den. De fleste champagner egner sig godt sammen med fisk og skaldyr. Og de fleste vil også egne sig godt sammen med lidt syrlig frugt, som f.eks. jordbær. Mange champagner egner sig også til at drikke sammen med f.eks. fjerkræ, og nogen kan bære en bøf, lam eller lignende. Det er kun søde champagner (sec), der egner sig til at blive drukket sammen med desserter eller andre søde sager.

I praksis: Undlad søde sager før eller sammen med champagnen. Snup evt. et glas vand og lidt pistagenødder, et æble eller lidt saltstænger som snack til, hvis dit første indtryk er at champagnen er for syrlig.

Og til kransekagen – køb en sec-champagne fra Taittingers City Lights serie.

Læs mere om søde og tørre champagner her!

SENEST TILFØJEDE CHAMPAGNER